Voorne-Putten

1 eiland, 2 werelden

Voorne-Putten, het eiland van contrasten, 2 werelden op 1 eiland. Deze contrasten maken Voorne-Putten spannend en verrassend. Vanuit de stad stap je een grens over naar een prachtig gebied waar je je kunt inspannen en ontspannen, opladen en ontladen. Belevenissen en activiteiten die als mooie parels aan elkaar kunnen worden geregen. Kom en geniet van de bijzondere plekjes, leukste activiteiten en natuurlijk het grote aanbod aan evenementen.

De Natuur

Struinen door bossen en duinen. Oog in oog met een grote grazer of in stilte genieten en turen vanuit de vogelkijkhut, natuurlijk Voorne-Putten. Terwijl je geniet op het strand gaan duizenden dieren hun gang in de Voordelta. De voedselrijkdom maakt het tot een wegrestaurant voor de trekvogels. Op een klein half uur van Rotterdam loop je in het soortenrijkste duingebied van West-Europa. Door de afwisselingen van droog en nat, hoog en laag, zonnig en schaduwrijk voelen heel veel verschillende planten en dieren zich thuis op Voorne-Putten.

Fietsen & Wandelen

Op pad richting de horizon of puzzelend langs de vele fietsknooppunten. Met maar liefst 300 km fietspaden tot je beschikking kom je tijd tekort. Onderweg een band plakken, je bidon vullen, een fietskaart aanschaffen of een drankje nuttigen? Dan kan bij de fiets cafés langs de routes. En lonkt de overkant? Neem dan 1 van de pontjes die de waterwegen rondom het eiland doorkruisen.

375 kilometer wandelplezier! Struinen door de duinen, geniet van de flora & fauna of ontdek de rijke historie. Laat je verrassen door de verschillende mogelijkheden en ga op stap op Voorne-Putten of neem deel aan één van de wandelactiviteiten in de regio.